În cadrul acestei ramuri medicale se efectuează o serie de manopere și proceduri pentru a obține rezultate estetice și funcționale optime ale danturii.

În această categorie intră următoarele piese:

 • Toate coroanelor dentare indiferent de materialul din care sunt realizate
 • Fațete dentare
 • Punți dentare
 • Proteze fixe
 • Proteze mobile
 • Proteze pe suport de implanturi
 • Reconstrucții după tratamentul endodontic

Cum se realiezeaza dantura completă, fixă în 48 de ore?

Realizarea unei danturi complete fixe în doar 48 de ore este o abordare cunoscută sub numele de „dantură completă fixă în 24 sau 48 de ore” sau „tehnica de încărcare imediată”.

Această tehnică implică inserarea și fixarea implanturilor dentare în osul maxilarului sau mandibulei și atașarea/montarea unei proteze dentare fixe într-un interval de timp foarte scurt, de obicei în aceeași zi sau în maxim 48 de ore de la inserarea implanturilor.

Această abordare se realizează cu succes în cadrul Clinicii Novodent, la ea apelează persoanele care își doresc să dobândească, într-un timp scurt, zâmbetul mult dorit, 100% funcțional și estetic. Fără proteze intermediare, fără pauză de recuperare, dar cu rezultat excepțional.

Tot în această categorie intră pacienții activi, dinamici, care sunt mereu în mișcare, presați și limitați de timp, pacienți care călătoresc exact cu acest scop.

Novodent Clinic

Solicitați programare consultație protetică aici.

"*" indică câmpurile obligatorii

Nume Complet*
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Cum funcționează sitemul All on 4 și All on 6

Sistemul „All-on-4” implică inserarea a patru implanturi dentare în osul maxilarului sau mandibulei pentru a susține o dantură completă fixă.

Implanturile sunt plasate în zonele unde osul are cea mai mare densitate și volum, iar la nevoie se suplimentează cu os bovin. După inserarea implanturilor, o proteză dentară fixă este montată pe implanturi cu ajutorul unui sistem de fixare. Această abordare oferă stabilitate și suport suficient pentru a reda funcția masticatorie și estetica zâmbetului.

În cazul sistemului „All-on-6” implică inserarea unui număr mai mare de implanturi dentare, respectiv șase, pentru a susține dantura completă fixă. Acest sistem oferă o ancorare suplimentară și o mai mare stabilitate, fiind potrivit pentru pacienții care necesită mai mult suport.

Ambele sisteme oferă avantaje importante, precum:

 • Reducerea necesității augmentarii osoase:
 • Pacienții beneficiază rapid de o dantură completă fixă după inserarea implanturilor.
 • Protezele dentare fixate pe implanturi oferă o stabilitate și un confort superioare față de protezele convenționale mobile, practic se elimina necesitatea de a utiliza adezivi dentari.
 • Oferă o senzație mai naturală la masticație și la articularea cuvintelor

Novodent Clinic

Solicitați programare consultație protetică aici.

"*" indică câmpurile obligatorii

Nume Complet*
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.