Specialistii clinicii Novodent recomanda desigur protezele dentare fixe, insa exista situatii in care unui pacient i se potriveste mai bine sistemul cu proteza mobila, deci trebuie sa fim flexibili si sa alegem cea mai buna varianta in functie de caz.
Fiecare optiune vine cu avantaje si dezavantaj, iar luarea unei decizii este cruciala pentru obtinerea unui zambet confortabil si estetic.

Iata care sunt avantajele unei proteze fixe:

  • In primul rand sunt stabile si confortabile
  • Permit o functionalitate mai aproape de cea a dintilor naturali
  • Mestecarea alimentelor si vorbirea sunt mai usoare
  • Pacientul se obisnuieste rapid cu acestea
  • Nu acopera intreg palatul astfel incat sa blocheze gustul

Singurul dezavantaj in cazul protezele fixe este ca sunt mai costisitoare decat cele mobile, iar acest lucru variaza in functie de materialele utilizate si complexitatea lucrarii sau a sistemului.

In ceea ce priveste protezele dentare mobile avantajele sunt in primul rand legate de costuri si de faptul ca pot fi indepartate zilnic si igienizate corespunzator.

Dezavantajele protezelor mobile sunt numeroase si vizeaza cele mai importante aspecte ce tin de partea estetica si de stabilitate. Acestea au nevoie de adaptare periodica, de a fi corect igienizate si pastrate.

Nu trebuie sa va faceti griji daca nu stiti ce varianta vi se potriveste pentru ca veti primi toate informatiile necesare din partea medicului protetician. Astfel de decizii nu se iau doar in urma catorva informatii gasite in mediul online, chiar daca sunt din surse abilitate, deoarece sunt decizii importante care va vor impacta pe termen lung.

citeste si

Articole asemanatoare