Endodonție

Salvarea dintelui este obiectivul principal al endodonției, iar noile tehnologii și materiale au evoluat și inovat în acest domeniu punand accent crescut pe conservarea țesuturilor sănătoase și pe promovarea susținerii vindecării cat mai naturala a organismului.

Asa cum spuneam, au fost dezvoltate instrumente și materiale noi care facilitează tratarea canalului radicular. De exemplu, utilizarea acelor rotative și a instrumentelor de canal care face tratamentul mai eficient și mult mai confortabil pentru pacienți. Vorbim despre obturațiile termoplastice și utilizarea ultrasunetelor pentru compactarea gutapercii, care au îmbunătățit precizia și siguranța obturației.

Pe de alta parte, tehnologia laserului este din ce în ce mai utilizată în endodontie pentru a trata infecțiile canalului radicular și pentru a îmbunătăți vindecarea țesuturilor. Laserul este utilizat cu succes în Clinica Novodent pentru a elimina bacteriile și pentru a curăța canalul radicular în profunzime, în timp ce minimizează distrugerea țesuturilor sănătoase.

Suntem la curent cu toate aceste progrese în domeniul medical și ne actualizăm practica periodic pentru a oferi cele mai bune opțiuni de tratament pacienților noștri.

Iată câteva dintre cele mai comune terapii și manopere în endodonție:
  • Tratamentul canalului radicular (RCT)
  • Re-tratamentul canalului radicular
  • Endodonția chirurgicală
  • Vitalizarea pulpei dentare
Toate tratamentele endodontice realizate la Clinica Novodent sunt asistate la microscop.

Solicită programare

"*" indică câmpurile obligatorii

Nume Complet*
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.